Goeiemorgen deze morgen! Tijd voor een weekendontbijtje. Of je nu bezig bent met gezond eten of niet, het doet er allemaal niet meer toe, havermout heeft intussen écht wel het stoffige vergeethoekje verlaten om een echte Instagram-ster te worden. Geen verontwaardigde blik meer alsof je een nerd zou zijn die een of ander vies papje eet, nee hoor, tegenwoordig ben je als havermoutlover hip. Wie had dat 10 jaar geleden kunnen voorspellen? Over smaak valt echter niet te twisten en er zijn vast ook “havermouthaters” maar ik ben er zot van, zeker van deze versie havermout uit de oven. De smaak is totaal anders dan deze die je gewoon op het vuur maakt en heeft het volgens mij allemaal: die lekkere crunch, een heerlijke smaak met vruchten die perfect tot hun recht komen, dat lange verzadigde gevoel, en last but not least en misschien wel het meest doorslaggevend: zó gemakkelijk! Terwijl je schoteltje havermout in de oven staat kan jij lekker genieten van je kopje thee of koffie bij de krant. Heerlijk toch? Zeker uittesten! Ik maakte deze havermout in aparte schaaltjes maar als je met een groter aantal bent, kan je het ook heel gemakkelijk in een grote ovenschotel maken. Schotel op tafel, opscheppen en genieten! Smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 g havermout
- 2 dl alpro soya coconut original (bevat véél minder calorieën dan kokosmelk maar geeft wel de kokossmaak). Je kan natuurlijk ook gaan voor kokosmelk of andere plantaardige melk
- 1 eitje
- 1 kleine banaan, in plakjes gesneden
- een handje blauwe bessen
- een handje rode vruchten (ik neem nu nog een diepvriesmengeling maar binnenkort kan je natuurlijk voor vers fruit gaan)
- een handje noten, in stukjes gehakt
- 6 ontpitte dadels, in stukjes gesneden
- Eventueel 1 el zoetstof
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg wat bessen en vruchten op de bodem van een ovenschotel(tje).
- Kluts het eitje en meng met de coconut original. Voeg de havermout, de dadels, de noten en 3/4 van de bananenplakjes toe aan het mengsel
- Giet dit mengsel over de vruchten in het ovenschaaltje. Werk af met nog wat bessen en bananenplakjes.
- Zet ongeveer 20 min. in de oven (afhankelijk van de oven) tot het vocht opgenomen is.
Dit gerecht is voedselzandloper proof
Nog meer ontbijtinspiratie
Maakte je een gerechtje van mij klaar, laat het mij dan zeker weten op facebook, instagram of in de reacties. Doet oneindig veel plezier!
2 Reacties