Kip in zoetzure saus – kidsproof

Kip in zoetzure saus - www.truitjeroermeniet.be
Kip in zoetzure saus – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben zelf geen echte zoetekauw, dus is zoetzuur eigenlijk ideaal. Op kip in zoetzure saus was ik al kind al verlekkerd en nu nog steeds. De lichte zurigheid die een frisse toets aan het gerecht geeft, de eetlust nog wat aanwakkert… heerlijk. Je kan de saus ook in een potje kopen, heel gemakkelijk, maar daar doen wij niet aan. Wij maken ze lekker zelf. Het is bovendien een dankbare schotel, boordevol groenten. Ik maakte het niet al te pikant vanwege de kinderen maar voeg gerust één lepeltje(s) sambal toe aan het geheel als je houdt van pikante (Thaïse) gerechten. Voor de “die hards” kunnen meerdere lepeltjes ook. Hou dan vooral die zakdoek en een kruik water bij de hand 🙂

Voor de zoetzure saus :

 • ½ ui, fijngesnipperd
 • 1 teentje look, fijngesnipperd
 • 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd en fijngesneden
 • 400 ml kippenfond
 • 1 el citroensap
 • 70 g tomatenpuree
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 à 3 el honing
 • 1 koffielepel maïzena express
 • olijfolie

Voor de groenten-kip :

 • ½ ui, fijngesnipperd
 • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
 • 1 rode paprika, in dunne reepjes
 • 1 gele paprika, in dunne reepjes
 • 1 kleine broccoli, in kleine roosjes gesneden
 • 150 g prinsessenboontjes
 • 1 kleine ananas, in blokjes gesneden.
 • peper, zout
 • olijfolie

Bereiding :

 1. Eerst maken we de saus. Verhit olijfolie en fruit ui, look en pepertje aan. Voeg de kippenfond, citroensap, balsamico en honing toe. Mix glad, voeg de maïzena toe, laat even inkoken en houd warm op een heel laag vuur.
 2. Neem de wok en fruit de ui aan. Begin met de prinsessenboontjes en roerbak een paar minuten. Roerbak vervolgens de overige groenten tot ze ongeveer gaar zijn (ze mogen nog wat knapperig zijn). Voeg als laatste de ananasblokjes toe, laat ongeveer 2 min. meegaren. Houd warm op een laag vuur.
 3. Intussen bakken we de kippenblokjes goudbruin.
 4. Serveer de groenten met de kippenblokjes en overgiet met wat saus. Dien op met rijst.

 

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*