Koud soepje van rode biet met verse kaas

Koud soepje van rode biet met verse kaas - www.truitjeroermeniet.be
Koud soepje van rode biet met verse kaas – www.truitjeroermeniet.be

De tijd van de gezellige, winterse soepen begint nu stilaan op zijn einde te lopen om plaats te ruimen voor fleurige, frisse soepen. En dat is nu precies wat ik voor jullie heb, namelijk een felrood, zoetzuur soepje van rode biet, dat we met behulp van een klein rood pepertje ook nog eens lekker pittig maken. Voor dit gerechtje kan je verse of voorgekookte rode biet gebruiken. Het enige verschil is dat je de verse eerst moet koken voor je aan de soep kan beginnen. De voorgekookte zijn klaar voor gebruik.

Rode biet heeft de neiging om een “grond”-smaak achter te laten die minder aangenaam is, maar door toevoeging van wat balsamicoazijn neem je die volledig weg en is dit soepje een échte aanrader.

Ik maakte het vorige week voor de verjaardag van Manon, opgediend in een glaasje met een satéprikkertje, waarop je wat rucola prikt en een blokje verse kaas. Een ideaal verfrissend en vooral gezond hapje… Mijn “testpanel” was in ieder geval zeer enthousiast en zelfs mijn kinderen waren er weg van. Nog meer overtuiging nodig?

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g rode biet (vers of voorgekookt), 2 rode uien, 1/2 rood pepertje, 500 ml water, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 el balsamicoazijn, 3 el verse kaas (type philadelphia), peper en zout

Bereiding:

1. Indien je de verse rode biet gebruikt: kook de rode biet in zijn geheel gedurende 20 minuutjes (afhankelijk van de grote van de rode biet) tot je er met gemak kan in prikken. Laat even afkoelen en verwijder de schil. Indien je voorgekookte rode biet gebruikt, kan je deze stap overslaan.

2. Snijd intussen de rode ui, het rode pepertje en de teentjes knoflook fijn. Snijd nu ook de rode biet in stukken.

3. Verhit olijfolie en stoof ui en knoflook aan. Voeg de rode biet toe en het rode pepertje toe. Overgiet met het water. Laat nu 20 min. garen op een gematigd vuur.

4. Na 20 min. voegen we de balsamicoazijn en de verse kaas toe en kruiden we af met peper en zout. Laat nog 1 min. doorkoken en mix vervolgens de soep glad.

5. Dien op in een glaasje en decoreer met wat rucola en blokjes verse kaas.

Smakelijk!

Andere hapjes vind je hier

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*