En we zijn terug in ons Belgenlandje… back to real life. Maandag vliegen we er weer in op het werk. Daar tracht ik nog niet teveel aan te denken en intussen “teren” we nog even op onze reis, de foto’s en de leuke herinneringen. Een reis zonder cocktail is voor mij niet compleet. Daar heb ik mij de voorbije weken dan ook te goed aan gedaan. Daar zal de weegschaal het zeker eens mee zijn. Ze lonkt naar mij in de badkamer maar ik laat ze nu nog even in een hoekje staan. Ze staat daar heel goed. Dat mijn kledij iets minder los valt dan ervoor, zegt genoeg. Een van mijn favoriete cocktails de voorbije weken is zeker deze “Frozen banana daiquiri”. Zóo lekker! Bij banaan kan je misschien denken dat dit ongelooflijk zoet smaakt, maar toch is dit helemaal niet het geval. De citroen maakt alle verhoudingen goed en het drankje loopt super goed binnen. Proost!
Ingrediënten voor 1 frozen banana daiquiri:
5 cl rum, 1/2 banaan, 3 cl citroensap, 3 cl bananenlikeur, 1 afgestreken el suiker, 5 ijsklontjes, een paar schijfjes banaan ter garnering, eventueel een paar muntblaadjes
Bereiding:
- Doe alles in een blender en mix.
- Serveer met een paar schijfjes banaan en een paar muntblaadjes
Cocktail van rabarber met cava
2 Reacties