Ik ben gek op tartiflette, het heeft zo’n volle smaak. Dit wordt gemaakt op basis van aardappel en ik geef het vaak als bijgerecht. Om daar nu een volwaardig gerecht van maken, toog ik aan een probeersel en verving de aardappelen door pastinaak. Het resultaat is echt heerlijk. De combinatie van de zoete pastinaak met het hartige van het spek en de kaas is een voltreffer. Probeer het uit, het is genieten! Mijn kinderen konden dit beamen.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 uien, 1 dl droge witte wijn, 1,2 kg pastinaak, 1 teentje knoflook , 300 g gerookte spekreepjes, 4 el olijfolie, 2 dl alpro soya cuisine, 240 g reblochon.
1. Snijd de pastinaak in blokjes en kook licht gaar in wat water (ong. 5 min.). De pastinaak moet nog wat vast zijn.
2. Verwarm olijfolie in een grote pan en fruit de ui aan. Voeg de spekblokjes toe. Na een 5-tal minuten voegen we de pastinaakblokjes toe. Overgiet met de witte wijn. Laat even doorkoken en voeg de alpro soya toe. Kruid met peper en wat zout.
3. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en leg de bereiding erin. Schik stukken reblochon over de pastinaak met spek.
4. Zet 20 min in een oven van 180°C.
Smakelijk!