Kippenstoofpotje met pompoen

Kippenstoofpotje met pompoen – www.truitjeroermeniet.be

Ik heb intussen een klein vermoeden dat mensen gek zijn op stoofpotjes in de herfst en de winter (en ja zelfs daarbuiten). Een hele tijd terug poste ik hier een kalkoenstoofpotje dat ook nog eens heel snel klaar is. Welnu, dat stoofpotje wordt elke dag meer dan honderd keer bekeken. (Intussen is het meer dan 40.000 x bekeken geloof ik). Vandaar mijn licht vermoeden. Laat ik nu net dit weekend opnieuw zo’n heerlijk exemplaar gemaakt hebben. Zaaaaaaaalig gewoonweg!

Deze keer is het er eentje met kippenboutjes (of kippenbilletjes kan ook) en pompoen! Een mens moet zijn heerlijke pompoenen kwijt, nietwaar? En pompoenen, daar houden ook velen van… de pompoentapenade met zongedroogde tomaatjes die ik een paar dagen geleden postte was immers ook meteen een schot in de roos… omwille van de pompoenen, lijkt me. Welnu, stoofpotje + pompoen = een perfecte match!

Dit kippenstoofpotje vraagt amper voorbereidend werk en dan is het, tijdens een zalig pruttelen waarbij de geuren je gewoonweg doen watertanden, wachten tot de smaken mooi opgenomen zijn om vervolgens te kunnen genieten.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 500 g pompoen in blokjes, pitjes en schil verwijderd
  • 350 g paddenstoelenmengeling of boschampignons, in plakjes gesneden
  • 6 à 8 kippenboutjes of 4 kippenbillen
  • een handvol fijngesnipperde peterselie
  • 2 cm gember, fijngeraspt
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 600 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd alle groenten zoals aangegeven in de ingrediënten.
  2. Neem een grote, wat hogere pan. Bak de kippenboutjes of kippenbillen aan in olijfolie tot ze rondomrond mooi bruingebakken zijn. Haal vervolgens uit de pan.
  3. Fruit in de pan ui, look en gember aan. Bestrooi met kurkuma en laat de geur van de kurkuma vrijkomen.
  4. Voeg nu achtereenvolgens de pompoenblokjes en de champignons toe en stoof even aan.
  5. Overgiet met de bouillon en schik de kippenboutjes in de pan. Laat nu ongeveer 1 uur sudderen op een lager vuur of tot het vlees volledig gaar is.
  6. Eet je dit gerecht graag met quinoa of couscous, voeg dan 15 min. voor het einde van de kooktijd een grote kop toe. Het vocht zal lekker volledig opgenomen worden door de quinoa.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij gerust weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*