Ovenschotel van kabeljauw met spinazie

Ovenschotel van kabeljauwhaasje met spinazie - www.truitjeroermeniet.be
Ovenschotel van kabeljauwhaasje met spinazie – www.truitjeroermeniet.be

Kinderen vis doen eten is niet altijd een gemakkelijke opgave. Ik moet eerlijk bekennen dat één van mijn dochters er ook niet echt dol op is. Toch vind ik het belangrijk dat ze één keer per week vis eten. Liever geen fishsticks, want eigenlijk zijn die ver van gezond (tenzij je ze zelf maakt en bakt in de pan ipv te friteren, dan is het wat anders), maar échte vis. Met andere woorden, er moeten soms andere manieren aangewend worden om vis aantrekkelijk te maken. Dat kan met een heerlijk sausje of bijvoorbeeld in een ovenschotel. Deze ovenschotel van kabeljauw met spinazie bestaat uit laagjes waardoor de vis heerlijk sappig blijft en erin gaat als zoete koek. Kort aangebakken, bedekt met spinaziepuree, afgewerkt met wat kaas om te gratineren en de oven in.  Het is eigenlijk een heel eenvoudig recept, maar het is zo lekker, écht comfort food.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 kabeljauwhaasjes, 700 g aardappelen, 400 g verse spinazie, gemalen of parmezaanse kaas, een doosje alpro soya cuisine, eventueel melk, nootmuskaat, peper en zout, olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de aardappelen, snij in stukken en laat garen.

3. Stoof de spinazie deel per deel aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Als alle spinazie aangebakken is, giet je het vocht weg en mix je deze even glad.

4. Pureer de aardappelen met de spinazie, voeg alpro soya cuisine, een scheutje olijfolie en eventueel nog wat melk toe tot de puree lekker smeuïg is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

5. Bak de kabeljauwhaasjes ongeveer 2 à 3 min. aan elke zijde aan (afhankelijk van de dikte).

6. Neem een ovenschotel, giet er een scheut olijolie in en schik de vis erin. Bestrijk de vis met de spinaziepuree. Bestrooi met parmezaanse of gemalen kaas. Zet 20 min. in de oven.

Heerlijk knapperig!

 

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere hoofdgerechten vind je hier

2 Reacties

  1. Vanessa Bosseman

    Ik heb net kabeljauwfilet bij Delhaize gekocht en ik ga het morgen proberen. Sojaroom, een blok parmezaanse kaas en verse babyspinazie (voor groene smoothies) is er altijd in huis, dus dat lukt wel. Ook lekker in combinatie met gegrilde kleine trostomaatjes (nog aan het takje).

    • Dat vind ik leuk van jou Vanessa. Wat je zegt is waar, ik ben ook dol op kleine trostomaatjes nog aan het takje, geef het ook bij heel veel gerechtjes. Ik hoop dat het smaakt 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*