Tartaar van kiwi en gerookte forelfilet met zure room en mierikswortel

Tartaar van kiwi en gerookte forelfilet met zure room en mierikswortel - www.truitjeroermeniet.be
Tartaar van kiwi en gerookte forelfilet met zure room en mierikswortel – www.truitjeroermeniet.be

Wie de jaren ’80 meegemaakt heeft, weet dat opgevulde vruchten, zoals perziken met tonijn, “hot” waren. Bij elk feestje waren ze wel aan te treffen op de beroemde koude schotels. Bij ons thuis deden we niet aan opgevulde perziken maar wel aan opgevulde kiwi’s. Volgens mij negens terug te vinden want het was een eigen creatie van mijn mama. Onderaan had je dan een halve kiwi en bovenaan kwam er een gemixt toefje van gerookte forel, zure room en mierikswortel. We vonden ze héérlijk. Ik kon er, zelfs als kind, echt niet genoeg van krijgen. De opgevulde vruchten zijn nu hooguit retro te noemen en dus heb ik voor jullie een hedendaagse versie van deze heerlijke, niet gewone combinatie, namelijk een tartaar van kiwi en forelfilet. Je maakt dit hapje/voorgerechtje klaar in 5 min. met een minimum aan ingrediënten en iedereen zal verrast zijn van de smaak.

Ingrediënten:

  • 250 g gerookte forelfilet
  • 4 kiwi’s
  • 4 el zure room
  • 2 kl mierikswortelpasta
  • Sap van een ½ citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de kiwi’s en de forelfilet in kleine blokjes en meng door elkaar.
  • Meng de zure room met de mierikswortelpasta, het sap van een ½ citroen, een paar druppels olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Zet een ronde uitsteekvorm op een bordje. Doe het mengsel van kiwi en forelfilet in de vorm.
  • Serveer met de saus.

Andere hapjes vind je hier

8 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*