Een gezonde chocoladecake met sinaasappelzeste (zonder bloem, zonder suiker)

 

Gezonde chocoladecake met sinaasappelzeste - truitjeroermeniet.be
Gezonde chocoladecake met sinaasappelzeste – truitjeroermeniet.be

Zijn er onder jullie die met Nieuwjaar het goede voornemen hadden om af te vallen of gezonder te eten? Ik denk dat dit ooit bij iedereen wel eens op het lijstje staat, niet? Het volhouden is natuurlijk een ander paar mouwen. Laat ik jullie dan maar eens blij maken met een receptje dat kan dienen als tussendoortje of als ontbijt en niet voor gezucht en geblaas zorgt op de weegschaal. Een lekkere en gezonde chocoladecake zonder bloem en zonder suiker. Klinkt onmogelijk? Helemaal niet! Klinkt wel als muziek in de oren? Dat dacht ik ook! Bovendien is het niet veel werk, behalve dan de gedroogde vijgen die je even op voorhand moet laten weken.

Ingrediënten:

50 g pure chocolade, 2 el cacaopoeder, 220 g amandelmeel, 2 dl kokoscrème of kokosmelk, 3 eieren, 1 tl bakpoeder, 7 gedroogde vijgen, sap en schil van een 1/2 sinaasappel

Bereiding:

1. Laat de gedroogde vijgen minstens 1 uur weken in koud water.

2. Voeg amandelmeel, de geweekte vijgen met een paar lepels van het weekvocht, de kokoscrème, het cacaopoeder en het bakpoeder samen en mix tot een gladde massa.

3. Snijd de zeste (schil) van een 1/2 sinaasappel flitterdun en pers de 1/2 sinaasappel uit.  Voeg bij de gladde massa.

4. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed om.

5.  Snijd de chocolade in kleine brokjes en voeg toe.

6. Neem een cakevorm en verstuif wat bakspray of leg er bakpapier in.

7. Zet 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C en klaar!

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*