Knolseldersoep met appel, citroengras en curryolie

Knolseldersoep met appel, citroengras en curryolie - Truitjeroermeniet
Knolseldersoep met appel, citroengras en curryolie – Truitjeroermeniet.be

 

Joepie, vrijdagavond! Het weekend kan van start gaan. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, zou het een echt winters weertje worden en dus dacht ik, laat ik maar alvast aan de slag gaan met een frisse maar pittige knolseldersoep met appel. Loop dus maar snel naar de supermarkt achter die knolselder want de smaak is erg lekker. Als je een reuzenexemplaar zou meenemen, geen probleem, dan maken we met het teveel aan knolselder toch snel nog een lekkere knolserderpuree. Twee vliegen in één klap!

Ingrediënten:

600 g knolselder, 1 grote ui, 150 g preiwit, 2 groene appels, 1 stengel citroengras (dit geeft écht wel de frisse smaak aan de soep), 1,5 l kippenbouillon, 1 dl alpro soya cuisine of lichte room, 1 blaadje laurier, currypoeder, olijfolie, peper en zout, een paar blaadjes koriander (voor de garnering).

1. Snijd ui en knolselder in grove stukken (wél de schil verwijderen natuurlijk :-)) en schil de appels.

2. Fruit de ui aan in olijfolie in een grote kookpot. Stoof vervolgens knolselder en het preiwit aan gedurende een paar minuutjes. Overgiet met de kippenbouillon.

3. Voeg nu de appels, de stengel citroengras en het blaadje laurier toe. Breng aan de kook en verlaag vervolgens het vuur op een gemiddelde temperatuur en laat nog 20 min. verder garen.

4. Na 20 min. gieten we de alpro soya bij de soep en we laten de soep nog even doorkoken.

5. Verwijder het citroengras en het blaadje laurier.

6. Kruid de soep naar smaak met peper, zout en 1 kl currypoeder.

7. Mix de soep glad.

8. Meng in een schoteltje 1 el currypoeder en 2 el olijfolie.

9. Dien de soep op in bordjes en giet een paar druppels van de curryolie in elk bordje met behulp van een lepel. Garneer met een blaadje koriander.

TIP: Kinderen zijn misschien niet zo dol op curryolie. Deze kan je voor hen gewoon weglaten.

Ik wens jullie alvast een hartverwarmende start van het weekend!

2 Reacties

  1. Ziet er lekker uit, mooi gepresenteerd! Had jij destijds meegedaan aan beste hobbykok van Vlaanderen, dan zat jij wel in de finale

Laat een reactie achter op Sanny Annuleer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*